Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Articole de calitate
Conținut recomandat
Gimme More” este un cântec înregistrat de interpreta americană Britney Spears pentru cel de-al cincilea ei album de studio, Blackout (2007). Piesa a fost lansată la 20 septembrie 2007 sub egida casei de discuri Jive Records drept primul disc single extras de pe album. „Gimme More” a fost înregistrat în anul 2006, în timpul celei de-a doua sarcini a artistei, și a fost una dintre primele producții realizate exclusiv de către Danja. Melodia începe cu o introducere în care Spears rostește fraza „It's Britney, bitch”. Din punct de vedere muzical, „Gimme More” este un cântec dance-pop și electropop interpretat cu o voce șoptită. Piesa se termină cu o încheiere recitată de Danja.

Cântecul a primit laude din partea criticilor de specialitate și a fost un succes comercial, ocupând locul trei în ierarhia Billboard Hot 100 din Statele Unite, devenind astfel al doilea cel mai bine clasat disc single al artistei la vremea respectivă. În mod concomitent, acesta a ocupat prima poziție a clasamentului din Canada și a devenit un șlagăr de top cinci în alte paisprezece țări. Videoclipul muzical pentru melodie a avut premiera la 5 octombrie 2007 și o înfățișează pe Spears în rolul unei stripteuze, marcând o abatere de la videoclipurile anterioare ale artistei care includeau coregrafii complexe. Clipul a primit recenzii mixte spre negative din partea criticilor, aceștia blamând atât dansul la bară al solistei, cât și lipsa unui scenariu. O versiune alternativă a apărut în mod ilegal pe internet la 18 iulie 2011.

Spears a interpretat „Gimme More” la ediția din 2007 a premiilor MTV Video Music Awards, purtând un bikini negru, încrustat cu diamante. Interpretarea a primit critici aspre atât din partea publicului, cât și din partea criticilor de specialitate, aceștia comentând în mare măsură playback-ul artistei, coregrafia, precum și ținuta, unul considerând-o „una dintre cele mai groaznice spectacole care au avut loc vreodată la premiile MTV”. Chris Crocker a încărcat un videoclip în răspunsul criticilor, intitulat „Leave Britney Alone!”, care l-a transformat într-o celebritate pe internet și a atras atenția publicațiilor de mass-media. Spears a cântat, de asemenea, piesa „Gimme More” la turneul Femme Fatale (2011), precum și în spectacolul Britney: Piece of Me (2013). Melodia a fost interpretată în versiuni cover de numeroși artiști, printre care se numără Sia și Marié Digby.

Știați că?
Știați că?
Nouméa Phare Amédée.JPG
Știri
Știri
VangelisElGrecopremiereDE2.jpg
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
20 mai:
Harta Lumii de Ortelius

Alte aniversări: 19 mai20 mai21 mai

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.